Νέα μαμά 

Hey loves!

So…Για κάθε νέα μανούλα εκεί έξω,για μανούλες soon to be,για γυναίκες εν πάση περιπτώσει που θέλουν κάποια στιγμή να κάνουν ένα παιδί,εδώ θα δείτε κάποια tips από την δίκη μου εμπειρία με ένα νεογέννητο.

  • Πρώτον και πιο σημαντικό το βάζω top top top είναι:κάνε και άκου μόνο αυτό που σου λέει ο Γυναικολόγος σου,και έπειτα ο παιδίατρος σου.
  • Και εδώ θα έρθω στο νούμερο δυο που είναι συνέχεια του ένα.Στην όλη σου πορεία από την εγκυμοσύνη,την γεννά,την ζωή σου με το μωρό σου,θα έρθουν πολλοί και θα σου πουν να κάνεις ή να μην κάνεις κάτι αντίστοιχα,θα σου προβάλουν τις δικές τους εμπειρίες,χωρίς εσύ καν να ρωτήσεις και γενικά θα θέλουν να χωθούν στη καθημερινότητα σου.Γενικά μην αφήνεις να σε χαλάει αυτό και μην τα σκέφτεσαι πολύ,όχι γιατί είναι λάθος η όχι αλλά γιατί κανείς δεν είναι μέσα στο σπίτι σου εκτός από εσένα!
  • Ζήσε το!!Η εγκυμοσύνη είναι η καλύτερη περίοδος,φυσικά βέβαια χωρίς να γίνεσαι υπερβολική,πρέπει να είσαι εσύ υγιείς για να είναι το παιδί σου υγιές.
  • Γενικά δεν είμαι υπέρ του να τρως γιατί είσαι έγκυος άρα το έμβρυο πρέπει να φαεί.Έσυ τρως και μετά εσύ κάθεσαι με αυτά τα κιλά,άρα λίγο πρόσεχε.
  • Δεν είσαι μόνη σου στο σπίτι,είτε όταν είσαι έγκυος είτε μετά,μένεις με τον σύντροφο σου,μην το ξεχνάς.Δεν σου λέω να είσαι συνέχεια τέλεια,πολλές δεν μπορούν να το κάνουν,απλά μην ξεχνάς ότι και αυτός έχει μια εικόνα για εσένα,μην την καταρρίπτεις τελείως!
  • Οι πρώτες μέρες η ζωή στο σπίτι είναι τελείως διαφορετική,θα υπάρχουν συγκρούσεις,συγκινήσεις(χωρίς λόγο),κλάματα,εντάσεις,γενικά είναι μια δύσκολη περίοδος.Και ποσό μάλλον για εσένα που μόλις έχεις βιώσει μια έντονη εμπειρία.Μην το αφήσεις να σε καταβάλει,θα περάσει.Γενικά υπάρχει μια λεπτή γραμμή που πρέπει να προσέχεις μεταξύ εσένα και της επιλόχειας κατάθλιψης.Συμβαίνει.
  • Βγες έξω,μην μείνεις στο σπίτι χωρίς λόγο,πήγαινε μια βόλτα.Τίποτα δεν θα σε ξεκουράσει καλύτερα από μια βόλτα.Με το αμάξι,με τα πόδια,πήγαινε.Και αν θέλεις πάρε και παιδί μαζί,εγώ αυτό έκανα,και γενικά ήταν μια αρχή μου.
  • Το παιδί σου δεν θα πάθει κάτι από τον αέρα,τίποτα δεν θα κολλήσει από εκεί.Από οποιονδήποτε άλλο όμως ναι,όσο μπορείς μην το φέρνεις σε επαφή με ξένους.Τα άτομα που ζούν μέσα στο σπίτι σου είναι και τα μόνα που έχουν το ελεύθερο να αγκαλιάζουν το μωρό σου.
  • Σαν την μαμά σου δεν έχει!Ενίοτε και λόγο καταστάσεων και σαν την πεθερά σου!Η μαμά είναι το μόνο άτομο που θα ενδιαφερθεί για εσένα,που θα σε βοηθήσει χωρίς να ρωτήσει γιατί και που απλά θα σε καταλάβει χωρίς να το ζητήσεις.

Στην θεωρεία είναι όλα καλά,όταν όμως έρχεται η ώρα πανικοβάλλεσαι και μερικά πράγματα δεν τα σκέφτεσαι.Όταν έρθει εκείνη η ώρα και βιώσεις αυτές τις καταστάσεις θα δεις ότι κάπου έχω λίγο δίκιο!Η δίκη μου εμπειρία με έμαθε,και η κάθε εμπειρία είναι ξεχωριστή και διαφορετική,για αυτό το λόγο μην συγκρίνεσαι με άλλους.

Είσαι ξεχωριστή με τον δικό σου τρόπο!

Nafsika!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s